Post-its of buddy

12 maart 2019

Post-its of buddy

Post-its of buddy

Inmiddels heb ik wel een klein beetje achterstand met module 2. Het was druk afgelopen weken en vorige week was er ook nog de certificeringsweek van module 1.

Stage opdracht

Maar ik heb de draad weer opgepakt. Nu ben ik bezig om het proces uit te werken van de dienst die mijn opdrachtgever levert. Overigens een heel leuke dienst, het verkopen van stacaravans en chalets. We hebben dan ook eigenlijk altijd met blije klanten te maken.

Natuurlijk weten alle teamleden wel wat er allemaal komt kijken bij het leveren van deze dienst. En we werken ook al met een goede tool, maar de dienst helemaal op papier zetten? Dat hebben we nog nooit gedaan…

Nadat ik met mijn opdrachtgever had besproken wat hij wilde optimaliseren, kwamen we op deze dienst. We denken namelijk dat het proces nog geoptimaliseerd kan worden. Er is af en toe nog wat ruis en dat willen we er graag uit halen.

Post-its

Mijn stage opdracht is nu dan ook onderzoeken en beschrijven hoe het proces precies loopt en wat er eventueel verbeterd, gesystematiseerd of geautomatiseerd kan worden.

Daarom zit ik nu gebogen over een prachtige set gekleurde post-its. 

Langzaam maar zeker komt er een steeds grotere lijst post-its op mijn bureau te liggen. Nu alle taken maar eens verder uitwerken en bekijken wie verantwoordelijk is voor welke taak.

Begin je bij het einde of….neem je alle stappen?

Een erg leuke opdracht. Vooral omdat ik nog wel eens de neiging heb om bij het einde te beginnen en een aantal stappen over te slaan. Maar nu word ik gedwongen om alle stappen vanaf het begin goed te benoemen en ook helemaal tot in detail uit te werken en hé….dat levert gelijk al inzicht op waar zaken beter kunnen.

En dan ben ik alleen nog maar bezig met het eerste deel van de dienst, de voorbereiding. Dat belooft nog wat voor de overige onderdelen.

Buddy

Het loopt tot nu toe dus wel goed bij mij. Maar er komen vast ook momenten dat ik vastloop en er even niet uit kom, dan is het fijn om een buddy te hebben die dezelfde opleiding volgt. Sinds deze week is Maaike mijn buddy. Zij volgt op dit moment ook module 2 van Virtueel Succes en het is fijn om af en toe met elkaar te kunnen sparren over zaken waar we tegenaan lopen.

De post-its hebben mij voor deze opdracht voldoende geholpen, dus de steun van mijn buddy bewaar ik voor de volgende opdracht.

Terug naar het overzicht