Slapeloze nachten

7 mei 2019

Slapeloze nachten

Slapeloze nachten

Ahhhhh….heel, heel soms heb ik er last van…een slapeloze nacht. Afgelopen nacht had ik zo’n nacht. Op den duur zag ik dat de wekker op 2.30 uur stond. Als ondernemer heb je soms zo veel te doen dat je ook ‘s nachts aan het denken bent aan die berg werk die je nog te doen hebt. Herkenbaar?

Mijn hoofd zit vol, mijn gedachten blijven gaan over wat er nog moet gebeuren en wat ik nog wil doen. Mijn dagen zitten vol en eigenlijk zijn de weken ook zo voorbij.
Ik word soms geleefd door de waan van de dag.
Dat moet anders!

 

De boel aanscherpen

Ik adviseer mijn opdrachtgevers om aan goed agendabeheer te doen. Natuurlijk doe ik dat zelf ook zoveel mogelijk. Maar ook ik ben maar gewoon mens en ook bij mij gaat het gaat wel eens mis, en dan heb ik dus een slapeloze nacht. Het is dan ook weer tijd om de boel wat aan te scherpen en de berg langzaam af te breken.

 

Begin bij het begin

En dan begin ik bij het begin. Zo heb ik vanmorgen eerst alle taken die ik voor mijn verschillende opdrachtgevers nog moet doen genoteerd. Zelf zet ik dat gewoon in een ‘Things to do’ blok. Maar je kunt hier uiteraard ook een tool als Trello voor gebruiken of Todoist als je dat handiger vindt. Er zijn voldoende mogelijkheden. Daarna heb ik alle taken die wekelijks, maandelijks of elk kwartaal terugkomen opgeschreven.

Dan weer even denken wat ik met afspraken doe…wil ik deze elke dag van de week of wil ik ook een of meerdere dagen blokken om door te kunnen werken?

 

Goed agendabeheer

Aan de hand van het antwoord en mijn takenlijst heb ik blokken in mijn agenda ingepland. Als eerste heb ik de terugkerende taken ingepland op de vaste momenten. Daarna heb ik de tijd die ik nodig heb voor alle taken opgeschreven en deze taken in blokken in mijn agenda gezet.

Zo richt ik stapje voor stapje mijn agenda in. Dat geeft rust. Nu is het natuurlijk zaak dat ik me niet weer door de waan van de dag ga laten leiden, maar mij door mijn agenda laat leiden, want anders heb ik er eigenlijk nog niets aan.

Maar een ding weet ik zeker, vannacht lig ik niet wakker van alle ideeën die ik heb en alle taken die ik nog moet doen. De berg werk is gestructureerd en gepland waardoor ik hier geen zorgen meer over heb.

 
Terug naar het overzicht