Tussen bestemming bereikt...

17 juli 2019

Tussen bestemming bereikt...

Tussen bestemming bereikt...

En weer een stukje van mijn eigen reis afgelegd. Want aan al het moois komt een einde, zo ook aan module 2 van de opleiding Virtueel Succes.

Zoals ik van tevoren al dacht, vind ik de onderdelen uit deze module ontzettend leuk. Ik houd me graag met systemen bezig en door deze module is het me nog duidelijker geworden dat je echt voor alles een systeem kunt opzetten. Hierdoor bouw je als ondernemer een stevig fundament voor je bedrijf en kun je eventueel opschalen c.q. uitbreiden.

Certificeringsweek

Bij elke module van de opleiding Virtueel Succes hoort een afsluitende certificeringsweek. Dit betekent dat we drie opdrachten in 1 week krijgen die we in dezelfde week moeten inleveren. Elke opdracht heeft een andere deadline die je pas hoort als je de opdracht krijgt. De opdrachten zijn vraagstukken uit de praktijk. Dit is fijn, want zo wordt gelijk getoetst of je de stof voldoende beheerst om toe te gaan passen.

Ook voor module 1 hebben we een certificeringsweek gehad. Dit was de eerste keer en ik vond het best spannend. Sommige opdrachten namen 6 uur in beslag en dat naast het werk voor mijn huidige opdrachtgevers wat natuurlijk ook gewoon doorgaat, was het best pittig. Zeker voor de eerste keer, want dan is het helemaal nieuw.

Bij de tweede module wist ik wel ongeveer wat me te wachten stond, maar toch vond ik het weer spannend. Je weet niet wat er gevraagd gaat worden en voor welk soort bedrijf je een opdracht uit moet voeren.

Opdrachten uit de praktijk

Net als bij module 1 waren het nu ook weer leuke opdrachten voor leuke bedrijven. Zo moesten we onder andere voor een opdrachtgever een plan maken/advies geven bij het opzetten van systemen rondom het dagelijks management en communicatie. Opdrachtgever had problemen met structuur, maar ook  met het inplannen van gesprekken en de e-mail. In deze module hebben we geleerd hoe hiervoor systemen op te zetten, dus dat kon ik prima uitwerken.

Maar ook een opdracht rondom het systematiseren van een dienst en het maken van een projectplan hoe een opdrachtgever onderzoek kan doen bij haar klanten. 

Geslaagd

Door de lessen die we in deze module hebben gehad, was ik goed voorbereid en daardoor gingen de opdrachten me voor mijn gevoel wel goed af.
Maar het blijft altijd spannend en zekerheid heb je pas als je het verlossende bericht hebt gehad dat je geslaagd bent.

En ja….ik kan nu zeggen dat ik geslaagd ben voor module 2, diensten leveren, communicatie en dagelijks management van de opleiding Virtueel Succes. En daar ben ik heel trots op. Wat nog ontbreekt is de evaluatie met mijn stage opdrachtgever. Maar dat komt later deze maand.

Op naar de volgende bestemming

Module 2 was een klein stukje van mijn reis. De reis gaat nu in september verder met module 3, financiën en statistieken. Ik heb er zin in, ik ga mijn koffer pakken.

 

Terug naar het overzicht