Van onzichtbaar naar ZICHTbaar

7 mei 2019

Van onzichtbaar naar ZICHTbaar

Van onzichtbaar naar ZICHTbaar

 

Door het volgen van een nieuwe opleiding kom je, als het goed is, zelf ook tot nieuwe inzichten. En bij mij is het niet anders. 

Door de opleiding Virtueel Succes bij de Academie voor Virtueel Professionals, kom ik er steeds meer achter dat processen in het bedrijfsleven echt mijn ding zijn. Ik vind het ontzettend leuk om daar mee bezig te zijn, dat is waar ik blij van word.

Sinds 2012 ben ik lid van een businessclub. En in hetzelfde jaar heb ik Corine daar leren kennen. Corine is loopbaanadviseur en begeleidt mensen o.a. met vraagstukken omtrent hun loopbaan en personal branding. Inmiddels zijn we meer dan alleen maar collega ondernemers. Dus toen Corine mij vroeg spreekster te zijn op haar inspiratiedag “Balance is the key to Life”, die zij organiseerde in september 2018, hoefde ik niet lang na te denken voor ik ja zei. En als tegenprestatie bood Corine mij een gratis coaching sessie aan.

Passie

In haar bedrijfspresentatie tijdens de laatste bijeenkomst van onze businessclub, had Corine het over passie voor wat je doet. “Zoek werk wat bij je past en je hoeft nooit meer te werken” quote Confucius. En tijdens haar presentatie realiseerde ik me dat ik blij word van processen. En het mooie is, ze zijn overal. In mijn bedrijf bied ik dit product, het optimaliseren van werkprocessen, nog niet aan en daar wil ik verandering in aanbrengen. Maar hoe ik dat moet gaan doen, dat wist ik nog niet.

Coaching sessie

En toen kwam de gratis coaching sessie die ik met Corine had heel goed van pas. Met Corine heb ik gesproken over mijn talenten en mijn valkuilen. Eén van mijn valkuilen is dat ik, daar kwam ik achter tijdens het gesprek, precies weet wat ik wil. Maar dit durf ik nog niet goed uit te dragen omdat ik niet goed weet hoe. Tenslotte werk ik nu al een paar jaar op de manier zoals ik nu doe. Wel kon ik Corine precies vertellen waar ik blij van word en hoe ik bij bedrijven de processen zou willen optimaliseren.

Doen

Door hier samen over te sparren ben ik weer een stapje dichter bij echt doen wat ik wil….bedrijven helpen met het optimaliseren van de werkprocessen. Ook hebben we gesproken over hoe ik dat dan in de markt ga zetten, want dat is de grootste uitdaging voor mij. En door het er samen over te hebben, ben ik daar nu ook uit. Het is nu nog een kwestie van DOEN! Durven Ondernemen En Nieuwe uitdagingen aangaan.

En deze blog is er een onderdeel van….van onzichtbaar naar ZICHTbaar…ik ga de uitdaging aan!!

Terug naar het overzicht