Yesss...I did it

8 mei 2019

Yesss...I did it

Yesss...I did it

Afgelopen week ging ik met de auto naar een klant, het was wat mistig. Onderweg trok het open en ik moest even denken aan het feit dat ik zichtbaar wilde worden.

 

In een van mijn vorige blogs vertelde ik er over dat ik van onzichtbaar naar ZICHTbaar wilde gaan. Ik heb mijn passie gevonden in het optimaliseren van processen. En hier wil ik ondernemers mee helpen. Na mijn gesprek met Corine Groenendijk, de zaken die ik geleerd heb tijdens de opleiding Virtueel Succes en de extra tips van Petra Fehring, vond ik het tijd om er mee naar buiten te treden.
 

Belemmerende overtuigingen

Nu heb ik dat vaker. Dan denk ik, ik ga het doen. Maar als het dan zover is, zijn er allerlei belemmerende overtuigingen die ertoe bijdragen dat ik het toch niet doe. En dan heb ik gedachten als: Weet ik echt wel hoe het moet? Zitten ondernemers er wel op te wachten? En meer van dat soort gedachten. Misschien herken je het wel. 

 

Maar deze keer is het anders, het voelt gewoon goed. En nee…mijn product is nog niet eens helemaal af. Maar hé, dat is ook een van de zaken die ik geleerd heb, niet alles hoeft tot in detail uitgewerkt te zijn voordat je er mee naar buiten kunt treden. Deze keer vond ik dat een goede uitgangspositie.
Nee, het product is nog niet helemaal af, maar ik weet wel wat ik ga doen en dat ik ondernemers kan helpen. En ik weet ook hoe!

 

De tweede stap

En dus heb ik de tweede stap gezet. De eerste stap was er in mijn blog over schrijven. En de tweede stap is dat ik een pitch heb gewijd aan het goed (her) inrichten van de processen. Deze pitch heb ik verteld tijdens de bijeenkomst van Businessclub waar ik lid van ben. Want ik ben ervan overtuigd dat bij veel bedrijven zaken nog wel eens ad hoc opgelost worden, en ik weet dat dat anders kan. En ik weet ook dat ik de ondernemers daar bij kan helpen.
 

Oeps…stap drie

Zo…eigenlijk heb ik nu stap drie ook gelijk gezet. Uitspreken dat ik ondernemers kan helpen bij het optimaliseren van de processen. Het heeft mij zeker geholpen om hier met een coach over te spreken. Maar ook een coachgesprek met Petra heeft bijgedragen aan mijn eigen proces om iets extra’s toe te gaan voegen aan mijn dienstverlening. 

Een coachgesprek met Petra hoort bij de opleiding Virtueel Succes en daar kun je gebruik van maken als je dat wil. En ik heb daar gebruik van gemaakt. 

Na deze stappen is de mist opgetrokken…..En zo ben ik weer een stukje meer ZICHTbaar

Terug naar het overzicht